Rakennuttaja

Helsingin kaupungin rakennusviraston katu- ja puisto-osasto

Pääsuunnittelija

Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy

Pääurakoitsija

Helsingin kaupungin rakennusviraston ympäristötuotanto-osaston itäinen viheryksikkö ja Lemminkäinen Betonituote Oy
1 2

Helsingin Mellunkylässä sijaitsevan Aarrepuiston kunnostamisella saatiin keidas keskelle itähelsinkiläistä kerrostaloaluetta. Puiston perusparannussuunnitelmassa on hyödynnetty taitavasti paikalla virtaava luonnonpuro sekä vaihtelevat maastomuodot. Puiston luonnonkivirakenteet ja sillat täydentävät hienosti kokonaisuuden.

Aarrepuisto on luonteva osa alueen kevyenliikenteen reittejä. Puiston hoidetut ja hallitusti luonnontilaiset alueet sopivat saumattomasti yhteen. Puiston kasvimaailma on poikkeuksellisen rikas.

Aarrepuisto on erinomainen esimerkki siitä, miten korkeatasoista ympäristörakentamista tulisi tehdä myös muualla kuin keskustan paraatipaikoilla. Kunnossapito on kiinteä osa korkeatasoista ympäristörakentamista. Esimerkiksi Aarrepuistossa lasten kivityöleikit olivat syöneet päällystettyjen käytävien reunoja.

Kunnostetun puiston arvostaminen näkyy nyt myös ilkivallan ja roskaamisen vähäisyytenä.

Aarrepuistolle myönnettiin Vuoden ympäristörakenne palkinto 2008.

 

Maisemabetoni.fi – Tietoa betonituotteiden käytöstä ympäristörakentamisessa

Maisemabetoni.fi on uusi verkkosivusto, joka antaa tietoa, ohjeita ja vinkkejä ympäristösuunnitteluun ja betonisten ympäristötuotteiden käyttöön. Maisemabetoni.fi-sivusto on suunnattu ensisijaisesti ammattilaisille. Sivustoa ylläpitää Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n Ympäristöbetonijaos.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä.