Rakennuttaja

Helsingin kaupunki, HKR-Ympäristötuotanto, Helsingin kaupungin katu- ja puisto-osasto

Pääsuunnittelija

Ramboll Finland Oy, Arkkitehtitoimisto Pääsky & Siistonen Oy

Pääurakoitsija

Rakennustaito Hirvonen Oy, YIT Rakennus Oy Infrapalvelut
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Aurinkolahti on erinomainen esimerkki nykyaikaisesta, selkeästä ja konstailemattomasta ympäristörakentamisesta, jossa kiveä on käytetty hyödyntämällä materiaalin parhaat ominaisuudet.

Aurinkolahden suunnittelussa ja toteutuksessa on lähes luonnontilainen rantamaisema osattu muuttaa tuhansien ihmisen asuin- ja ajanviettopaikaksi. Alue onkin tehty kestämään kovaa kulutusta. Ylläpito on suhteellisen helppoa eikä vaadi kohtuuttomia kustannuksia.

Materiaalit on valittu ilman turhia kikkailuja. Alueen teemoina on rauhallisuus, selkeys ja tarkoituksenmukaisuus.

Alueen itäreunaan on rakennettu Uutelankanava vesiputouksineen ja siltoineen. Alueen itä- ja kaakkoispuolella on Uutelan niemi ja laaja Vuosaaren ulkoilupuisto. Aurinkolahden länsiosalle on Vuoden Ympäristörakenne 2006 -palkinto.

 

Maisemabetoni.fi – Tietoa betonituotteiden käytöstä ympäristörakentamisessa

Maisemabetoni.fi on uusi verkkosivusto, joka antaa tietoa, ohjeita ja vinkkejä ympäristösuunnitteluun ja betonisten ympäristötuotteiden käyttöön. Maisemabetoni.fi-sivusto on suunnattu ensisijaisesti ammattilaisille. Sivustoa ylläpitää Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n Ympäristöbetonijaos.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä.