Rakennuttaja

Helsingin kaupungin rakennusvirasto katu- ja puisto-osasto

Pääsuunnittelija

Ramboll Finland Oy ja Arkkitehtitoimisto Pertti Pääsky Oy

Pääurakoitsija

VRJ Etelä-Suomi Oy ja Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Stara Läntinen kaupunkitekniikka
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Eiranrannan kolmen puiston kokonaisuus, Pyhiinvaeltajanpuisto, Pyhän Birgitan puisto ja Rantakallionpuisto, muodostaa luontevan ja korkeatasoisen jatkon Kaivopuiston ja Eiran rannan puistovyöhykkeelle. Aikaisempi joutomaa on nyt tyylikäs ja viihtyisä, kaupunkimainen merenrantamiljöö, joka houkuttelee kävelyyn ja oleskeluun.

Eiranranta on upea esimerkki paikan hengen oivaltavasta, selkeästä ja johdonmukaisesta ympäristörakentamisesta. Eiranrannan puistoalueet liittyvät luontevaksi osaksi Eiran vanhoja ja uusia asuinkortteleita ja täydentävät erinomaisesti Kaivopuiston ja Merisatamanrannan virkistysaluekokonaisuutta.

Eiranrannan alue on suunniteltu ja rakennettu kestämään kovaa kulutusta. Suunnittelussa ja kestävässä rakentamisessa on otettu huomioon myös kunnossapidon tarpeet.

Eiranrannan kolmen puiston kokonaisuus palkittiin Vuoden 2011 Ympäristörakenne -tunnustuksella.

 

Maisemabetoni.fi – Tietoa betonituotteiden käytöstä ympäristörakentamisessa

Maisemabetoni.fi on uusi verkkosivusto, joka antaa tietoa, ohjeita ja vinkkejä ympäristösuunnitteluun ja betonisten ympäristötuotteiden käyttöön. Maisemabetoni.fi-sivusto on suunnattu ensisijaisesti ammattilaisille. Sivustoa ylläpitää Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n Ympäristöbetonijaos.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä.