Rakennuttaja

Hämeenlinnan kaupunki/tekniikka ja ympäristö/luonnonhoitotoimisto sekä Hämeenlinnan Vanajan seurakunta

Pääsuunnittelija

Ramboll Finland Oy

Pääurakoitsija

Destia Oy/Hämeen palveluyksikkö Hämeenlinnan kaupunki/tekniikka ja ympäristö/luonnonhoitotoimisto Vankeinhoitolaitos/Etelä-Suomen aluevankila/Vanajan vankila
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Hämeenlinnan kirkon ympäristö ja toripuisto on palautettu alkuperäiseen asuunsa. Historiallinen tausta on asettanut toteutukselle tiukat rajoitukset, mutta alue vastaa nyt arvokkaalla tavalla tämän päivän vaatimuksia. Tavoitteena on ollut jokapäiväistä kulutusta kestävä puisto, johon ihmiset tulevat mielellään.

Alueen suunnittelu on selkeää. Materiaalivalinnat ovat johdonmukaisia ja alue on rakennusteknisesti hyvin toteutettu. Uudet valaisimet, jäteastiat ja penkit sopivat alueelle erinomaisesti. Puiston kaiteet ja suoja-aidat on puolestaan toteutettu vanhojen mallien mukaisesti. Puiston vanhat sivupaviljongit on otettu luontevaksi osaksi kokonaisuutta uudelleen linjattujen kivituhkapintaisten käytävien avulla. Puistokokonaisuus palvelee erinomaisesti sekä käyttäjiä että Hämeenlinnan keskustailmettä.

Historiallisten puistojen ja viheralueiden entisöinti on vaikea tehtävä, mutta Hämeenlinnassa tässä on onnistuttu hyvin. Kohteelle myönnettiin Vuoden ympäristöpalkinto vuonna 2007.

Maisemabetoni.fi – Tietoa betonituotteiden käytöstä ympäristörakentamisessa

Maisemabetoni.fi on uusi verkkosivusto, joka antaa tietoa, ohjeita ja vinkkejä ympäristösuunnitteluun ja betonisten ympäristötuotteiden käyttöön. Maisemabetoni.fi-sivusto on suunnattu ensisijaisesti ammattilaisille. Sivustoa ylläpitää Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n Ympäristöbetonijaos.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä.