Rakennuttaja

AP- Fastigheter AB

Pääsuunnittelija

Vesa Honkonen Arkkitehdit Ky
1 2 3 4 5 6 7 8

Nacka Strandissa sijaitseva kaarevapintainen tori syntyi meren aaltojen innoittamana.

Hiekankeltainen betonimassa,“markbetong” soveltuu hyvin kaareviin betonipintoihin. Raudoituksen valmistuttua tori valettiin runsaassa viikossa. Lisävaatimuksia valutöille aiheuttivat ns. Light Hills -kukkuloihin asennetut, betoniin upotetut LED valaisimet. Alueen betonikivet asennettiin asennushiekan ja maakostean betonimassan päälle.

Kertavalut olivat suuruudeltaan 300 – 400 m2. Kun betoni oli hieman kuivunut, valun pinta pestiin kemiallisella seoksella, jolla saatiin pinta karheammksi. Liikuntasaumat tehtiin laikalla parin päivän kuluttua valusta. Saumojen jaot muodostavat 3,5 x 6 metrin ruudukon. Betonikerros on ajoväylän kohdalla 200 mm ja muualla 150 mm paksu.

Maisemabetoni.fi – Tietoa betonituotteiden käytöstä ympäristörakentamisessa

Maisemabetoni.fi on uusi verkkosivusto, joka antaa tietoa, ohjeita ja vinkkejä ympäristösuunnitteluun ja betonisten ympäristötuotteiden käyttöön. Maisemabetoni.fi-sivusto on suunnattu ensisijaisesti ammattilaisille. Sivustoa ylläpitää Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n Ympäristöbetonijaos.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä.