Rakennuttaja

Kotkan kaupunki

Pääsuunnittelija

Kotkan kaupungin puistotoimi

Pääurakoitsija

Kotkan kaupungin puistotoimi. Skeittiramppien rakentaminen Vihdin Betoni Oy ja erikoisrakenteiden rakentaja Vikmanin Kivi Ky
1 2 3 4 5

Kotkassa saastunut vanha öljysatama aivan kaupungin ydinkeskustan tuntumassa on muutettu kaikille yleiseksi puistoalueeksi. Katariinan Meripuisto on meren ympäröimä alue, jossa voimakkaasti rakennetut ja luonnonmukaiset alueet vaihtelevat luontevalla tavalla.

Yli 20 hehtaarin puistosta löytyy runsaasti toimintoja ja oleskelupaikkoja eri käyttäjäryhmille.

Suunnittelussa on käytetty maastonmuotoja on hyväksi. Puistoon on saatu vaihteleva ja yllätyksellinen tilojen ja paikkojen sarja. Meri on hienosti läsnä suurena elementtinä ja toisaalta vesi on pienimuotoisina puroina ja altaina tuotu elävästi puiston sisään.

Puiston rakentamisessa on kunnioitettu kalliomaisemaa ja alkuperäistä kasvilajistoa yhdistämällä ne harkitusti uusiin taidokkaasti sijoiteltuihin rakennelmiin ja istutuksiin. Huolellinen toteutus ja osaavasti valitut kasvit helpottavat puiston tulevaa kunnossapitoa.

Rakentamisessa on käytetty erityisen runsaasti kierrätysmateriaaleja.

Katariinan Meripuisto on saanut Euroopan viherrakentajien järjestön ELCA:n Trend Award -palkinnon. ELCA:n mukaan saastunut teollisuusalue on muutettu asiantuntevasti ja taitavasti avoimeksi virkistysalueeksi, jossa ekologia on otettu perusteellisesti huomioon.

Katariinan Meripuisto on Vuoden ympäristörakenne 2012.

Maisemabetoni.fi – Tietoa betonituotteiden käytöstä ympäristörakentamisessa

Maisemabetoni.fi on uusi verkkosivusto, joka antaa tietoa, ohjeita ja vinkkejä ympäristösuunnitteluun ja betonisten ympäristötuotteiden käyttöön. Maisemabetoni.fi-sivusto on suunnattu ensisijaisesti ammattilaisille. Sivustoa ylläpitää Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n Ympäristöbetonijaos.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä.