Rakennuttaja

Keravan Kaupunkitekniikka/ kaupunkiympäristö

Pääurakoitsija

Destia/päällyste- ja ympäristöpalvelut
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Keravan Keskuspuisto

Keravan Keskuspuisto ja sitä ympäröivät rakennukset muodostavat onnistuneen kokonaisuuden. Kohteen kaavallinen ratkaisu on hieno. Suomen oloissa harvinaisen suuri ja näyttävä vesiaihe on hallitseva, vaikka eräät ympäristön ratkaisut saattavat viedä siltä voimaa. Materiaaleista korostuu betoni, sillä kohteen uutuudesta johtuen kasvillisuuden rooli on vielä pieni. Kohteessa on toteutettu uusia ja innovatiivisia ratkaisuja esimerkiksi ääntä ja valoa käyttämällä.

Keravan Keskuspuisto on oiva esimerkki pienen kaupungin mittavasta panostuksesta kaupunkikuvansa kehittämiseen. Kohteen rahoitukseen ovat osallistuneet myös kuuden Keskuspuistoon rajoittuvan asuintalon taloyhtiöt. Keskuspuisto tuleekin jatkossa nostamaan näiden asuntojen arvoa.

Vaikka Keravan Keskuspuiston alueella on runsaasti erilaisia yksityiskohtia ja runsaasti värejä, joiden paljous hajottaa kokonaisuuden harmonisuutta ja joissakin teknisissä ratkaisuissa oli puutteita, on kohde käyttäjiensä löytämä paikka.

Kohde sai kunniamaininnan vuoden 2007 ympäristorakennekilpailussa.

Maisemabetoni.fi – Tietoa betonituotteiden käytöstä ympäristörakentamisessa

Maisemabetoni.fi on uusi verkkosivusto, joka antaa tietoa, ohjeita ja vinkkejä ympäristösuunnitteluun ja betonisten ympäristötuotteiden käyttöön. Maisemabetoni.fi-sivusto on suunnattu ensisijaisesti ammattilaisille. Sivustoa ylläpitää Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n Ympäristöbetonijaos.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä.