Ladontamalleja

Ladontamalleja

Betonikivien ladontakuvioissa vain mielikuvitus on rajana.

Perinteisiä katukivien ladontamalleja ovat mm. tiili-, parketti-, kalanruoto- ja roomalainen ladonta.

ladontamalleja_perinteiset

Nämä ovat kuitenkin vain pieni osa betonikivien suomista mahdollisuuksista.

Kivien kokoja ja värejä voi sekoitella oman maun mukaan. Säännöllisten ladontamallien lisäksi saadaan erilaisilla ruuduilla, raidoilla tai vyöhykkeillä aikaiseksi yksityiskohtia, jotka viimeistelevät kokonaisuuden. Tyylikästä pinnoitetta saadaan myös yhdistelemällä keskenään sekä betonikiviä että -laattoja.

Jotta valmis kokonaisuus on tyylikäs ja ympäristöönsä luontevasti sopiva, tulee ladontamallia ja väriä päätettäessä huomioida ympäristön muotokieli ja ympäröivien rakennusten ikä ja tyyli. 

Päällysteen ulkonäköä suunniteltaessa vain käytön aiheuttamat vaatimukset pinnan tasaisuuden ja kestävyyden suhteen sekä oma mielikuvitus ovat rajana.

Tuotteiden mitoitukset poikkeavat usein toisistaan valmistajasta riippuen. Eri kivimalleja yhdisteltäessä mitoitukset ja kivien yhteensopivuus on hyvä tarkistaa jo suunnitteluvaiheessa.

Maisemabetoni.fi – Tietoa betonituotteiden käytöstä ympäristörakentamisessa

Maisemabetoni.fi on uusi verkkosivusto, joka antaa tietoa, ohjeita ja vinkkejä ympäristösuunnitteluun ja betonisten ympäristötuotteiden käyttöön. Maisemabetoni.fi-sivusto on suunnattu ensisijaisesti ammattilaisille. Sivustoa ylläpitää Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n Ympäristöbetonijaos.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä.