Valmiin rakenteen laatuvaatimukset

Valmiin rakenteen laatuvaatimukset

Valmiin betonikiveyksen vaatimukset on esitetty julkaisussa Infrarakentamisen yleiset laatuvaatimukset InfraRYL 2010.

Näiden ohjeiden yleissäännön mukaan valmiissa kiveyksessä ei saa olla silmämääräisesti havaittavia poikkeamia suunnitelmasta. Näkyvien pintojen tulee olla puhtaita eikä kivissä saa olla halkeamia. Katkaisujälkien ja saumojen tulee olla suoria ja ehjiä.

Kivien väliset saumat ovat ladontamallin mukaisia suoria linjoja. Valmiin sauman leveys on sellainen, että saumaleveydessä ei esiinny haitallista poikkeamaa  silmämäärin tarkastellessa.

Saumat ovat täynnä saumaushiekkaa.

Materiaaleissa ei saa olla haitallisesti poikkeavia värieroja tai betonipinnan laadusta johtuvia eroja.

 

Maisemabetoni.fi – Tietoa betonituotteiden käytöstä ympäristörakentamisessa

Maisemabetoni.fi on uusi verkkosivusto, joka antaa tietoa, ohjeita ja vinkkejä ympäristösuunnitteluun ja betonisten ympäristötuotteiden käyttöön. Maisemabetoni.fi-sivusto on suunnattu ensisijaisesti ammattilaisille. Sivustoa ylläpitää Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n Ympäristöbetonijaos.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä.