Rakennuttaja

Rovaniemen kaupunki, Tekninen palveluosasto

Pääsuunnittelija

FCG Planeko Oy

Ympäristötaide

professori Timo Jokela, Lapin Yliopisto

Pääurakoitsija

Lemminkäinen Oy

Aliurakoitsijat

Kivikymppi Oy, Vuokatin Nurmi Oy
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Ydinkeskustan keskeiset kadut, Rovakatu ja Koskikatu välillä Poromiehentie – Koskenranta saneerattiin ja kävelykadun osuus laajennettiin. Tavoitteena oli asukkaiden viihtyvyyden, matkailullisen vetovoiman ja yritysten toiminnan parantaminen.

Pintamateriaalien valinnassa huomioitiin eri liikennemuotojen erottelu. Materiaalien laatutaso kohenee lähestyttäessä ydinkeskustaa.

Jalkakäytävien ja pitkittäisten pysäköintitaskujen pintamateriaalina on harmaa betoninen sauvakivi. Rytmitystä antavat luonnonkiviset mustat poikittaisnauhat ja runkopuukaistan punainen noppakiveys.

Kävelyalueilla on graniittikiveä harmaata betonikiveä. Kuvioinneissa ja suojateillä on punaista, valkoista ja musta lohkottua ja poltettua noppakiveä.

Graniittia on käytetty ympäristötaiteessa, muun muassa rannan aukion kompassissa.

 

Maisemabetoni.fi – Tietoa betonituotteiden käytöstä ympäristörakentamisessa

Maisemabetoni.fi on uusi verkkosivusto, joka antaa tietoa, ohjeita ja vinkkejä ympäristösuunnitteluun ja betonisten ympäristötuotteiden käyttöön. Maisemabetoni.fi-sivusto on suunnattu ensisijaisesti ammattilaisille. Sivustoa ylläpitää Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n Ympäristöbetonijaos.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä.