Rakennuttaja

Helsingin kaupungin liikuntavirasto, nuorisoasiainkeskus ja rakennusvirasto

Pääsuunnittelija

Janne Saario
1 2 3

Skeittipuisto Micropolis

Kestävä ja elävä skeittipuisto

Vuoden 2008 Ympäristörakenne -kilpailussa kunniamaininnan saanut Eläintarhan skeittipuisto, Micropolis, avattiin virallisesti elokuussa 2006. Helsingin kaupungin kolmen eri tahon; liikuntaviraston, nuorisoasiainkeskuksen ja rakennusviraston yhteistyö ontuottanut erinomaisen tuloksen. Skeittipuisto on osoittautunut erittäin suosituksi, sillä sinne tulee skeittareita jopa naapurikaupungeista. Taitavien skeittareiden ja temppupyöräilijöiden osaamista voi myös ulkopuolinen istahtaa ihailemaan, sillä Micropolis on kaikille avoin julkinen puisto.Puisto sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn kadun ja urheilupuiston välialueella.

Alueen kaikki puut pyrittiin säilyttämään. Pintojen laatoitukseen on käytetty punaisen ja hiekanruskean sävyisiä viisteettömiä betonikiviä. Laatoituspinta kuivuu sateen jälkeen nopeasti. Laatoituksen ympärillä kiertää graniittiset reunakivet, jotka pitävät ladonnan paikallaan ja tuovat lisää skeitattavia kulmia puistoon.

Nurmikaistaleiden yli kulkevat sillat, sekä muut varustelukivet, ovat Kurun harmaata ja Taivassalon punaista graniittia. Nämä kaksi graniittilajia soveltuvat parhaiten skeittaukseen. Maahan upotettu mutkitteleva allas, eli ”pooli” on valettu kuitubetonista. Valun sisällä on muotoon taivutettu teräsraudoitus. Pintakerros on ruiskubetonoitu, hiottu ja käsitelty akryylihartsiliuoksella. Micropoliksen sisällä kulkeva viherverkosto nurmikäytävineen mahdollistaa hyvin myös eläinten esteettömän kulun puistossa ja kunnioittaa olemassa olollaan puiston erilasia käyttäjiä ja tarpeita.

Maisemabetoni.fi – Tietoa betonituotteiden käytöstä ympäristörakentamisessa

Maisemabetoni.fi on uusi verkkosivusto, joka antaa tietoa, ohjeita ja vinkkejä ympäristösuunnitteluun ja betonisten ympäristötuotteiden käyttöön. Maisemabetoni.fi-sivusto on suunnattu ensisijaisesti ammattilaisille. Sivustoa ylläpitää Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n Ympäristöbetonijaos.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä.