Muurikivet

Muurikivet

Muurikivet ovat laattamaisia, ja niitä käytetään matalien, yleensä korkeintaan metrin korkuisten, pengerrysten tekoon. Latomalla muurikivistä voidaan rakentaa myös muurimaisia aitoja. Yleensä muurikivet ladotaan limittäin, mutta ne voidaan myös muurata betonilaastilla.

Muurituotteita on tarjolla eri käyttötarkoituksiin useita malleja. Laattamaiset muurikivet, joissa ei ole pontteja eikä valureikiä, soveltuvat mataliin, enintään 700 mm korkeisiin muureihin. Pontatut ja valureiälliset muurikivet soveltuvat myös tätä korkeampiin muureihin.  Erityisen tärkeää on perustaa muurit hyvin, routimattomalle pohjalle. Korkeampiin muureihin tarvitaan aina kohdekohtainen perustus- ja raudoitussuunnitelma.

Kaikki muurituotteet soveltuvat suorien ja suorakulmaisten muurien rakentamiseen. Kaarevissa muureissa tuotevalintaa ohjaa kaarteen säde, etenkin jos halutaan minimoida tuotteiden leikkaus.

Maisemabetoni.fi – Tietoa betonituotteiden käytöstä ympäristörakentamisessa

Maisemabetoni.fi on uusi verkkosivusto, joka antaa tietoa, ohjeita ja vinkkejä ympäristösuunnitteluun ja betonisten ympäristötuotteiden käyttöön. Maisemabetoni.fi-sivusto on suunnattu ensisijaisesti ammattilaisille. Sivustoa ylläpitää Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n Ympäristöbetonijaos.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä.