Päällystekivet

Päällystekivet

Betonikivet valmistetaan betonimassasta automaattikoneilla, jossa kivi saa muotonsa ja lujuutensa voimakkaan paineen ja samanaikaisen tärytyksen ansiosta. Päällystekivet ovat lujia, mittatarkkoja ja kulutusta kestäviä.

Betonikivien yleisimmät paksuudet ovat 60 mm, 80 mm, 100 mm tai 120 mm. Erikoistilauksena on saatavissa myös muita paksuuksia.

Päällystekivet jaetaan muodon perusteella suorakaidekiviin ja reunaprofiloituihin kiviin. Kivien reuna on muotoiltu kivien keskinäisen lukkiutumisen ja  päällysteen kantokyvyn parantamiseksi. Moottoriajoneuvojen ja työkoneiden väylillä suositellaan käytettäväksi vähintään 80 mm paksuja kiviä tai laattoja.

Betonikiven perusväri on harmaa, mutta niitä valmistetaan myös väripigmentillä sävytettynä. Eri värisävyjä voidaan tarvittaessa valmistaa kohdekohtaisesti. Sävytetyt kivet voivat olla joko pintavärjättyjä tai läpivärjättyjä. Värisävyä voidaan syventää käyttämällä värillistä runkoainetta ja valkosementtiä, tällöin kyseessä on erikoistuote.

Pintakäsittelynä voi olla käsittelemätön muottipinta, hiekkapuhallettu pinta tai pesubetonipinta.

Kivien muoto-, pintarakenne- ja värivalikoima sekä erilaiset ladontamallit takaavat käytön monenlaisissa kohteissa. Päällystekiviä on myös helppo yhdistää muihin materiaaleihin.

Maisemabetoni.fi – Tietoa betonituotteiden käytöstä ympäristörakentamisessa

Maisemabetoni.fi on uusi verkkosivusto, joka antaa tietoa, ohjeita ja vinkkejä ympäristösuunnitteluun ja betonisten ympäristötuotteiden käyttöön. Maisemabetoni.fi-sivusto on suunnattu ensisijaisesti ammattilaisille. Sivustoa ylläpitää Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n Ympäristöbetonijaos.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä.