Vesikourut

Vesikourut

Vesien valumaa ohjaillaan päällysteiden kallistuksilla ja kouruilla.

Kun on tarpeen kuljettaa vesiä maan päällä hallitusti pitempiä matkoja niin erilaiset kourut ja kourulaatat tai pihakivistä ladotut koururakenteet ovat toimiva ratkaisu. Kourut asennetaan 0…5 mm päällysteen alapuolelle ja vähintään 3 ‰ kaltevuuteen eli kallistus 3 mm/metri.

Kourun valinnassa kannattaa huomioida liikkumistarve kourun yli. Jos kourun yli liikutaan, kannattaa turvallisuuden vuoksi valita matalareunainen kourulaatta tai rakentaa pihakivistä riittävän laaja-alainen painanne, jonka yli on luontevaa liikkua kävellen tai pyöräillen.

Vesiä voidaan ohjata myös päällysteen kaadoilla reunakiviä vasten ja kuljettaa niiden avulla viemäriin tai paikkaan, jossa vesi voidaan imeyttää tai viivyttää. Reunakivilinjoihin voi jättää aukkoja kohtiin, joista veden halutaan ohjautuvan reunakivilinjan toiselle puolen. Aukkojen kohdalla kiveyksen pintaa on syytä kallistaa reilummin, jotta vesi ohjautuu tehokkaasti sinne minne sen on suunniteltu virtaavan.

Erilaisia kouruja ja kourulaattoja löytyy kattava valikoima.

Vesikouruja valmistavat yritykset

Yritysten tuoteluettelot löydät täältä

Esimerkkejä tuotteista

vesikuppi vesikouru_0,5m vesikouru vesikouru kuppiosa vesikouru ja kuppi kourulaatta (2)

Maisemabetoni.fi – Tietoa betonituotteiden käytöstä ympäristörakentamisessa

Maisemabetoni.fi on uusi verkkosivusto, joka antaa tietoa, ohjeita ja vinkkejä ympäristösuunnitteluun ja betonisten ympäristötuotteiden käyttöön. Maisemabetoni.fi-sivusto on suunnattu ensisijaisesti ammattilaisille. Sivustoa ylläpitää Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n Ympäristöbetonijaos.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä.