Rakennuttaja

Helsingin kaupungin rakennusvirasto

Pääsuunnittelija

Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy yhdessä WSP Finland Oy:n kanssa

Pääurakoitsija

Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Stara, Niska & Nyyssönen Oy, Skanska Infra Oy ja YIT Rakennus Oy Infrapalvelut
1 2 3

 Uutelan kanava

Aurinkolahden itäreunalla sijaitseva Uutelan kanava ympäristöineen on erinomaisella suunnittelulla, tasokkaalla toteutuksella ja korkeatasoisilla materiaaleilla aikaansaatu ympäristökokonaisuus.

Uutelan kanavan selkeä rantarakentaminen asuinkorttelien puolella liittää kanavan luontevasti kerrostalokortteleihin. Vastarannan Kauniinilmanpuisto taas liittää kanavan saumattomasti luonnonmaisemaan.

Kanava-alueesta on tullut toiminnallinen kokonaisuus, jossa erilaiset vesialueet houkuttelevat ihmisiä kanavan äärelle. Kanavan erisyvyiset osat on porrastettu selkeästi, mikä muodostaa turvallisia alueita erilaisille toiminnoille. Esimerkiksi kahluuallas soveltuu lasten vesileikkeihin ja mahdollistaa jopa pyörätuolilla veteen laskeutumisen. Korkea vesiputous tuo alueelle solisevan äänen sekä tarjoaa mahdollisuuden elämykselliseen putouksen takaa kulkemiseen.

Uutelan kanavan ympäristössä on runsaasti visuaalisia, ympäristötaiteenomaisia yksityiskohtia. Tällaisena se kohottaa koko Aurinkolahden viihtyvyyttä ja arvostusta sekä täydentää erinomaisesti alueen muuta tasokasta ympäristörakentamista.

Idea kanavasta perustuu Timo Vormalan vuonna 1996 voittamaan Aurinkolahden kaavasuunnittelukilpailuuun.

Uutelan kanava ympäristöineen valittiin Vuoden ympäristörakenteeksi vuonna 2010.

 

Maisemabetoni.fi – Tietoa betonituotteiden käytöstä ympäristörakentamisessa

Maisemabetoni.fi on uusi verkkosivusto, joka antaa tietoa, ohjeita ja vinkkejä ympäristösuunnitteluun ja betonisten ympäristötuotteiden käyttöön. Maisemabetoni.fi-sivusto on suunnattu ensisijaisesti ammattilaisille. Sivustoa ylläpitää Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n Ympäristöbetonijaos.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä.