Rakennuttaja

Keravan Kaupunkitekniikka
Rakennuttajakonsultti: Rakennuttajatoimisto-HTJ Oy

Pääsuunnittelija

Keravan Kaupunkitekniikka ja WSP Finland Oy

Pääurakoitsija

Siltaurakoitsija: Infratyö Oy

Katu- ja vihertyöurakoitsija: Kivinikkarit Oy

Valaistus- ja liikennevalourakoitsija: Suomen Energia-Urakointi Oy
1 2 3 4 5 6 7

Sibeliuksentien uuden sillan alle sijoittuva Viertolan aukio on osa kävelykatualuetta. Kokonaisuuteen kuuluva Saviontien alikulkukäytävä parantaa liikenneturvallisuutta risteysalueella.

Laajentamalla alikulku aukioksi siitä on muodostunut valoisa, ilmava ja turvallinen arkiympäristön elämyksellinen kohta.

Aukion ympyränmuotoon ladotut kiveykset ja kauniisti kaartuvat sillat ja väylät muodostavat liikenneympäristöön hyvin sopivan, levollisen ja harkitun kokonaisuuden. Sibeliuksentien siltojen välistä tunnelialueelle pääsevä luonnonvalo, päällysteiden ja pinnoitusten vaaleat värit ja epäsuora katon kautta suunnattu valaistus tekevät paikasta valoisan ja raikkaan. Siltojen betoniseinien kevyet koristeornamentit ja -reliefit sopivat paikan levolliseen tunnelmaan.

Aukio on jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden luonteva kulkureitti. Betoni- ja luonnonkivipinnat kestävät myös kovan kulutuksen.

Viertolan aukiolle myönnettiin Vuoden Ympäristörakenne -palkinto 2009.

 

 

Maisemabetoni.fi – Tietoa betonituotteiden käytöstä ympäristörakentamisessa

Maisemabetoni.fi on uusi verkkosivusto, joka antaa tietoa, ohjeita ja vinkkejä ympäristösuunnitteluun ja betonisten ympäristötuotteiden käyttöön. Maisemabetoni.fi-sivusto on suunnattu ensisijaisesti ammattilaisille. Sivustoa ylläpitää Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n Ympäristöbetonijaos.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä.