Kunnostaminen kaivantotöissä

Kunnostaminen kaivantotöissä

Mikäli pinnan alapuolisia rakenteita on tarpeen korjata, betonikiveys on helppo purkaa. Alueella oleva kivipäällyste on otettava huomioon jo kaivutöitä suunniteltaessa. Pinnan palauttaminen ennalleen on mahdollista käyttämällä purettuja kiviä. Purkukohta voidaan paikata myös käyttämällä uusia kiviä, paikka näkyy värierona kiveyksessä.

Ensisijaisena tavoitteena on työkohteessa olevien vanhojen betonisten päällystemateriaalien käyttö. Materiaaleja ei saa vaurioittaa purettaessa. Päällysteen pintaan ei saa tehdä merkintöjä, joita ei voi poistaa. Betonikivet ja -laatat on purettava käsityönä. Materiaalit eritellään tyypeittäin / väreittäin ja varastoidaan siten, että ne ovat käytettävissä pitkänkin ajan kuluttua. Ennen päällysteiden uudelleen asennusta betonikivien saumapinnat on puhdistettava huolella ja olemassa olevan päällysteen reunat korjattava.

Uudet korvaavat materiaalit on valittava ja sijoitettava siten, että ne sopivat mahdollisimman hyvin kokonaisuuteen.

 

Maisemabetoni.fi – Tietoa betonituotteiden käytöstä ympäristörakentamisessa

Maisemabetoni.fi on uusi verkkosivusto, joka antaa tietoa, ohjeita ja vinkkejä ympäristösuunnitteluun ja betonisten ympäristötuotteiden käyttöön. Maisemabetoni.fi-sivusto on suunnattu ensisijaisesti ammattilaisille. Sivustoa ylläpitää Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n Ympäristöbetonijaos.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä.