Päällystekivet

Päällystekivet

Betonikivet valmistetaan betonimassasta automaattikoneilla, jossa kivi saa muotonsa ja lujuutensa voimakkaan paineen ja samanaikaisen tärytyksen ansiosta. Päällystekivet ovat lujia, mittatarkkoja ja kulutusta kestäviä.

Betonikivien yleisimmät paksuudet ovat 60 mm, 80 mm, 100 mm tai 120 mm. Erikoistilauksena on saatavissa myös muita paksuuksia.

Päällystekivet jaetaan muodon perusteella suorakaidekiviin ja reunaprofiloituihin kiviin. Kivien reuna on muotoiltu kivien keskinäisen lukkiutumisen ja päällysteen kantokyvyn parantamiseksi. Moottoriajoneuvojen ja työkoneiden väylillä suositellaan käytettäväksi vähintään 80 mm paksuja kiviä tai laattoja.

Betonikiven perusväri on harmaa, mutta niitä valmistetaan myös väripigmentillä sävytettynä. Eri värisävyjä voidaan tarvittaessa valmistaa kohdekohtaisesti. Sävytetyt kivet voivat olla joko pintavärjättyjä tai läpivärjättyjä. Värisävyä voidaan syventää käyttämällä värillistä runkoainetta ja valkosementtiä, tällöin kyseessä on erikoistuote.

Pintakäsittelynä voi olla käsittelemätön muottipinta, hiekkapuhallettu pinta tai pesubetonipinta.

Kivien muoto-, pintarakenne- ja värivalikoima sekä erilaiset ladontamallit takaavat käytön monenlaisissa kohteissa. Päällystekiviä on myös helppo yhdistää muihin materiaaleihin.

Päällystekiviä valmistavat yritykset

Yritysten tuoteluettelot löydät täältä »

Esimerkkejä päällystekivistä

viistetty-betonikivi

kaarrekivisarjaH-kivi

Betonikivet-L-muotobetonikivi1

 

antiikkikivetsauvakivi