UUTUUDET

Lakka_Loimuhulekivi80_Citymuurikivikaari_fiilis3

Kauden 2022 uutuuksia

Valoisa vuodenaika ja pihanrakennuskausi on taas täällä. Pääsemme pitkästä aikaa ihastelemaan kaikkea uutta ja ihanaa pihalle ja puutarhaan.Tänä vuonna mukana myös kauniit ja vähähiiliset pihakiviuutuudet.

Kotimainen pihakivi on vastuullinen valinta!

Tuttu tuote – uusi pinta

Ruduksen jo tuttu, näppärän kokoinen Kartanonupu on reunaviisteetön pihakivi, jolla tasaista kiveyspintaaon helppo tehdä. Sopivan painoinen Kartanonupu on mukava asentaa, sillä se asettuu hyvin asentajan käteen. Kiven mitat ovat 207×137 mm ja paksuus 60 mm.

Tänä vuonna Kartanonupua saa myös antiikkiprofiloidulla pinnalla.Kiven pinnassa on valmiiksi pieniä painaumia sekä uurteita. Antiikkinen tunnelma viimeistellään jälkikäsittelemällä kiven reunat ja pinta kuluneen näköiseksi.

Asennusnystyrät pysyvät ehjinä, joten kivet ovat helppo asentaa, kun saumarako jää automaattisesti tasakokoiseksi.

Uutta on myös antiikkinen monivärisävy ruska. Ruskasävyssä on harmaan, mustan ja hiekanruskean sävyjä. Antiikkipinta sopii erinomaisesti vanhoihin pihapiireihin ja luo rosoista tunnelmaa myös uusiin ympäristöihin. Muut värit ovat antiikki harmaa ja antiikki musta.

Kartanonupun hinta alkaen 19,20 €/m² sileän harmaana.

https://www.rudus.fi/tuotteet/pihakivet-ja-maisematuotteet/betonikivet/6664/kartanonupu

0471471_ruska
Rudus Kartanonupu ruskan värisenä.

Kaunista elävää pintaa

Lakka Rakennustuotteet Oy:n näyttävät Lakka Askelkivet 50 mukailevat muodoiltaan luonnonkiviä. Kiviä on viittä eri muotoa. Asennettuna ne antavat vivahteikkaan vaikutelman patioille ja kulkureiteille. Kokonsa ja ilmeensä puolesta tuote sopii myös erinomaisesti polkujen päällystämiseen ns. askelkivenä. Askelkiviä saa mustina ja mustavalkoisina.

https://lakka.fi/tuotteet/tuote/askelkivi-50/

Lakka_Askelkivi_6
Musta Lakka Askelkivi.

Lakka Loimukivien 60 eläväinen pinta tuo luonnonkivimäistä tunnelmaa niin vapaa-ajan asunnon pihalle kuin kaupunkiympäristöönkin. Loimukiviäon ladottu lavalle kerroksittain valmiiksi ladontakuvioksi. Mustan, mustavalkoisen ja ruskeavalkoisen värin rinnalle on tuotu kaudella 2022 uutuusväritruskeanharmaa ja pronssi.

https://lakka.fi/tuotteet/tuote/loimukivet/

Loimukivi-60-pronssi
Lakka Loimukiven uutuusväri on upea pronssi.

Lakka Loimuhulekivillä 80 päällystetty alue läpäisee huleveden ja auttaa hallitsemaan rakennetun ympäristön sadevesikertymiä.Pihakivisarjaan kuuluun eljä erikokoista kiveä, joilla saadaan elävä luonnonkivimäinen tunnelma.

Lakka_Loimuhulekivet80_musta
Lakka Loimuhulekivi ruskeana.

Lakka Porraslaatalla turvallisten ja vakaiden portaiden rakentaminen käy vaivattomasti.
Betonisen Porraslaatan yksi sivu on lohkottu, joten nousun julkisivupinnaksi voi valita lohkopinnan tai sileän. Askelman korkeus on luonnollinen 130 mm ja syvyys 390 mm. Porraslaatan värit ovat harmaa ja musta.

https://lakka.fi/tuotteet/pihakivet/porraslaatat/

lakka-piitsamonniemi-9
Lakka Porraslaatalla on helppo rakentaa turvalliset portaat.

Ikonisia Apilakiviä uusissa väreissä

Amos Rex- taidemuseosta tuttuja apilanmuotoisia laattoja saa nyt paitsi harmaina, myös mustina ja ruskan värisinä. Rakennusbetoni ja Elementti Oy:n valmistamilla Amos Rex Apilakivisoveltuu mainiosti myös hulevesien imeyttämiseen, koska kiven väliin jää noin sentin sauma, joka toimii vettä imeyttävä pintana.Kumpuilevat ja koverat muodot on Apilakivellä helpompi toteuttaa kuin suorakulmaisella kivellä.

https://www.rakennusbetoni.fi/fi/tuotteet/amos-rex-apilakivi/

77111_Amos Rex Ruska
Amos Rex -pihakivi ruskan värisenä.

Kestävä pihatiili ja ilmaa puhdistavat pihakivet

Betonilaatta Oy:n vuoden 2022 uutuus on Beto-pihatiili 240x60x80 mm. Viisteettömiä Beto-pihatiiliä on saatava sileinä ja patinoituina useissa eri väreissä. Pitkäikäiset pihatiilet kestävät ajoneuvoliikenteen ja pohjoisen vaativat olosuhteet. Mittatarkoissa pihatiilissä on asennusta helpottavat asennusnystyrät.
https://www.betonilaatta.fi/tuote/beto-pihatiili-patinoitu-harmaa.html

beto-pihatiili hiekanruskea
Hiekanruskea Beto-pihatiili.

Pihakiviä on mahdollista saada Betonilaatta Oy:stä yli 50 prosenttia alhaisimmilla CO2-päästöillä. Vähähiilisyys perustuu Betolarin patentoituun Geoprime-ratkaisuun, jossa sementti korvataan teollisuuden sivuvirtamateriaaleilla. Vähähiilisten pihakivien loppulujuus on samaa tasoa kuin normaalibetonilla valmistettaessa.

Vähähiilinen pihakivi
Lähes kaikki Betonilaatan betonikivet ja laatat sekä muurikivet on mahdollista saada vähähiilisenä.

Betonilaatan Active-pihakivien ja laattojen avulla voi puhdistaa ilmaa autojen pakokaasuista ja teollisuuden päästöistä. Active -betonikivet reagoivat päivänvalon ja hapen kanssa vähentäen haitallisen typpioksidin määrä ilmassa. Lisäksi Active-betonikivet pysyvät selvästi perinteistä betonikiveä puhtaampana. Uusi tuote on korkeakoulujen, tutkijoiden ja kumppaneiden sekä Betonilaatan monivuotisen yhteistyön tulos.

Lähes kaikki Betonilaatan betonikivet ja -laatat on mahdollista saada typpioksidia vähentävällä ominaisuudella.

Betonilaatta tuoteluettelo

Taitto: KMG Turku / Mia Thon
Active -betonikivet reagoivat päivänvalon ja hapen kanssa vähentäen haitallisen typpioksidin määrä ilmassa.