OPPAAT JA JULKAISUT

Oppaat ja julkaisut

Tältä sivulta löydät tietoa betonin käytöstä ympäristörakentamisessa.

Olemme koonneet myös yritysten tuoteluettelot helposti käyttöösi, löydät tuoteluettelot täältä.


Betonin käyttö ympäristörakentamisessa

Betonin käyttö ympäristörakentamisessa -kirjan tavoitteena on inspiroida suunnittelijoita, ympäristörakentajia, rakennuttajia kuin myös tuotevalmistajia tavoittelemaan yhä kunnianhimoisempia ja laadukkaita maisema- ja ympäristöbetonirakenteiden ja erilaisten pintojen toteutuksia. Kirjan sisältöön on koottu laajasti tietoa, osaamista ja ohjeita, joilla yhdessä voimme rakentaa entistä laadukkaampaa ympäristöä.

 


Taloyhtiöpihat

Taloyhtiöpihat-esitteeseen on koottu infopaketti isännöitsijöille ja taloyhtiön hallitusten jäsenille siitä, miksi piha-alueet kannattaa ottaa osaksi taloyhtiön korjaussuunnitelmaa.

Hyvin hoidettu piha nostaa kiinteistön arvoa. Ja kun pihalla tehdään kaivauksia tai kunnostuksia, voidaan hyvän suunnittelun avulla välttyä ylimääräisistä kustannuksista.


Pihakivien asennusohje

Opas kivipihan suunnitteluun, materiaalien valintaan sekä pihan rakentamiseen.


1

Betonituotteet ympäristörakentamisessa

Julkaisussa esitellään ympäristörakenteina käytettyjä betonituotteita. Samalla tutustutaan muun muassa käsitteisiin ja määrittelyihin, betoniin päällystemateriaalina sekä ylläpitoon ja laatuvaatimuksiin.

 


Betonimurskeen hyödyntäminen infrarakentamisessa pääkaupunkiseudulla

Tähän ohjeeseen on koottu tietoa betonimurskeen hyödyntämisestä pääkaupunkiseudulla sekä ohjeita suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon. Ohjeen ovat toteuttaneet Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunki 17.3.2015.

 


Pihan Kunnostusopas

Oppaan tarkoituksena on helpottaa saneerausprojektiin ryhtymistä, estää yleisiä piharemonteissa esiintyviä virheitä, jakaa tietoa ja inspiroida onnistuneisiin ja pitkäikäisiin piharatkaisuihin.

 


 

infraryl2010

InfraRYL – Infrarakentamisen yleiset laatuvaatimukset

InfraRYL on infra-alan yhdessä laatima kuvaus infrarakentamisen yleisistä laatuvaatimuksista, ja se määrittää työn lopputuloksen rakennusteknisen laadun. InfraRYL on maksullinen, ja palvelusopimuksen voi tehdä alla olevasta linkistä.

 


MaaRYL_2010

MaaRYL – Rakennustöiden yleiset laatuvaatimukset: Talonrakennuksen maatyöt

Teos keskittyy talonrakennukseen kuuluviin maatöihin, kuten pintarakenteisiin, istutuksiin ja salaojiin sekä purkamiseen ja maa- ja aluerakentamiseen. Sisältö on tiivistetty InfraRYL:stä niin, että se soveltuu talonrakentamisen maatöihin. MaaRYL 2010 -kirjan voi tilata verkkokaupasta.