Pintakäsittelyt

Pintakäsittelyt

Pintakäsittelyt

Tuotteiden pinta voidaan käsitellä useilla eri tavoilla. Pintakäsittely vaikuttaa myös väriin. Tyypillisiä pintakäsittelyjä ovat

Sileä

Sileä, muottipintainen betoni on eniten käytetty betonikivien pintakäsittely. Se on hinnaltaan edullinen vaihtoehto, joka on helppo pitää puhtaana.

Hiekkapuhallettu

Kiven pinta puhalletaan kovettumisen jälkeen, jolloin pintakerros kuluu pois ja pintaan paljastuu massassa käytettyä kivirouhetta elävöittämään pintaa. Hiekkapuhallettu pinta on tyylikäs ja arvokas vaihtoehto vaativampaankin makuun.

Pesubetoni

Pesubetonipinnaksi kutsutaan kivirouhepintaa, joka on tehty pesemällä sementtiliima pois kiven tai laatan pinnasta useamman millin paksuudelta. Valmis pinta on kivirouheen peittämä ja varsin karkea. Pesubetonipinnan etuna on se, että kivirouhe säilyttää värinsä muuttumattomana . Rouhe pinta on myös luonnollisen värinen ja se häivyttää kiveyksen saumoja. Karkea pinta on hankalampi pitää puhtaana kuin sileä pinta.

Hienopesty

Hienopesussa kiven pinnasta pestaan pois vain kiven ohut pintakerros, jolloin massassa olevat kivirouheet paljastuvat näkyviin elävöittämään kiven pintaa.

Patinoitu

Patinoitu kivi valmistetaan betonikiveä mekaanisesti hakkaamalla, jolloin kiven reunat murtuvat ja lopputuloksesta tulee valmiiksi vanhentuneen näköinen.

Profiloitu

Profiloidun kiven pinta on muottipintainen, sileähkö, mutta pinnassa on muutamien millien paksuisia kohokuvioita, esimerkiksi liuskekivimaista aaltoilua.

Hakattu

Hakattu kivi valmistetaan profiloitua kiveä mekaanisesta hakkaamalla, jolloin pinnasta saadaan aikaan teollisesti vanhennettua, elävännäköistä, vaihtelevaa pintaa.