VUODEN YMPÄRISTÖRAKENNE KILPAILU

Vuoden Ympäristörakenne -kilpailu

Korkeatasoinen, kaunis ympäristö on hyvän suunnittelun ja ammattitaitoisen toteutuksen tulos. Se on onnistunut kokonaisuus, joka houkuttelee viihtymään, tarjoaa mahdollisuuden lepohetkeen sekä virikkeitä leikkiin ja toimintaan. Hyvä ympäristö on luontoa sellaisessa muodossa, joka kestää monenlaisen toiminnan ja vaikeidenkin olosuhteiden aiheuttamat rasitukset.

Kasvillisuus ja kivipohjaiset ympäristötuotteet ovat nousseet peruspilareiksi, joiden varaan voidaan suunnitella ja toteuttaa esteettisesti, toiminnallisesti ja käyttötaloudellisesti korkealaatuinen ympäristö.

Betoniteollisuus ry, Kivi ry ja Puutarhaliitto ry haluavat edistää hyvää ympäristösuunnittelua, laadukkaita ulkotiloja ja ympäristön hyvää hoitoa myöntämällä Vuoden Ympäristörakenne -palkinnon luontoa arvostavasta suunnittelusta ja rakentamisesta. Palkinto annetaan palkittavan kohteen rakennuttajalle, suunnittelijoille, toteuttajille ja materiaalitoimittajille tuomariston harkitsemalla tavalla. Kilpailu on järjestetty vuosittain vuodesta 1991 alkaen.

Kilpailukohde voi olla julkinen tai yksityinen, laaja tai suppea viimeisen viiden vuoden aikana valmistunut kohde, mutta ei yksityinen omakotitalopiha. kilpailuun voivat osallistua esimerkiksi taloyhtiöpihat, ulkoilu- ja virkistysalueet, teiden ja liikennealueiden ympäristöt, puistot, liikekeskusten ja julkisten rakennusten ympäristöt, kävelykadut ja jopa kokonaiset asuinalueet.

Kilpailu järjestetään vuosittain ja ehdotuksia voi tehdä järjestäville tahoille jatkuvasti. Ehdotuksia voivat tehdä asiantuntijat, yhteisöt ja yksityiset henkilöt.

Kilpailun tulokset julkistetaan vuosittain Viherpäivät » -seminaarissa.

Tuomaristossa ovat mukana järjestäjätahojen edustajien lisäksi Suomen Arkkitehtiliiton, Suomen Maisema-arkkitehtiliiton, ympäristöministeriön, Viherympäristöliiton ja lehdistön edustajat.

Tutustu Vuoden Ympäristörakenne -palkinnon voittajiin täällä ».

Tietoa kilpailusta:

säännöt »

Ilmoittautumisohjeet »

Ilmoittautumislomake »

Ilmoittaudu kilpailuun 7.8.2020 mennessä:

sini.laine@kivi.info