Kilpailun historia

Kilpailun historia

Mahdollisuus osallistua Vuoden ympäristörakenne -kilpailuun julkistettiin ensimmäisen kerran alan sisällä Viherpäivillä vuonna 1991, ja kilpailun ensimmäiset tulokset ja voittaja tuotiin julkisuuteen vuotta myöhemmin Viherpäivien 1992 lehdistötilaisuudessa.

Mistä kilpailu lähti liikkeelle?

Idea Vuoden ympäristörakenne -kilpailusta syntyi Suomen Betoniteollisuuden Keskusjärjestössä (SBK). Esimerkkinä kilpailulle oli SBK:n järjestämä Vuoden betonirakenne -kilpailu.

Kilpailun perustamiskokous pidettiin Suomen Betoniteollisuuden Keskusjärjestössä 24.7.1990. Paikalla olivat Torsti Alajoki (Soraseula Oy), Heimo Kaukolinna (Puutarhaliitto ry), Valtteri Rönn (Harjun Betoni Oy), Kari Öhrnberg (Lemminkäinen Oy, pj) ja Johanna Korhonen (SBK, sihteeri).

Palkittavan kohteen haluttiin olevan voimakkaasti sekä viherrakentamiskohde että betonikohde. Sen tulisi nostaa esille sekä maisemasuunnittelua, kaavoitusta ja ympäristörakentamista. Palkinto julkistettaisiin vuosittain Puutarhaliiton Viherpäivillä. Palkittava kohde päätettiin antaa tuomariston valittavaksi.

Kilpailu ensimmäiset säännöt hyväksyttiin 19.9.1990. Myöhemmin niitä on tarkistettu, ja vallitsevat säännöt ovat tässä » 

ymparisto-30vP
valkoinenpalkki
lainaus511