Betonikiviä porojen maasta

Suomen pohjoisin pihakivivalmistaja Napapiirin Betoni Oy on valmistanut maisemabetonituotteita Rovaniemellä jo vuodesta 1988. Ruskon Betoni Oy:n tytäryhtiö siitä tuli vuonna 2003.

Maisemabetonituotteiden parissa yrityksessä työskentelee nykyisin kahdeksan henkilöä.

Napapiirin Betonissa tunnetaan pohjoisen ankarat olosuhteet ja valmistetaan karun kauniiseen luontoon sopivia kestäviä, kauniita ja persoonallisia tuotteita. Napapiirin Betonin valikoimasta löytyy tuotteita niin kovaa kulutusta vaativiin kohteisiin kuin kotiympäristöönkin.

Suosituimpia Napapiirin Betonin pihakiviä ovat Tori-tuoteperhe sekä omat mallit, kuten Purjelaatta ja Nabero-kivi.

Tori-kivipintaa Levillä.

Persoonallinen Purjelaatta sopii erityisesti oleskelualueille ja kulkuväylille.

Elävää kivipintaa Purjelaatoilla toteutettuna.

Joulupukin Pajakylässä Rovaniemellä huomioni kiinnittyi muodoltaan hieman erikoiseen betonikiveen käytävien pinnoitteena. Lähempi tutustuminen pehmeälinjaiseen Naberoon toi esille että sillä on mahdollista latoa jopa ”kukkakuosia” eri värejä yhdistelemällä. Nabero-kivissä on valmiina myös sovitekiviä ladonnan helpottamiseksi ilman leikkuita.

Kukkia Napapiirin Betonin Nabero-kivillä toteutettuna  ja muurikivillä muuratussa istutusaltaassa.

Tunturi-Lapissa, hyödynnetään kestäviä betonisia pihakivituotteita perinteisen luonnonkiven rinnalla. Kaksiosainen hillitynkorkuinen lohkopintainen muurikivi kuntalla höystettynä sitoo tehokkaasti rinteen maamassat. Kokonaisuus sulautuu luontevasti luonnonläheiseen ympäristöön.

Muurikivillä voi rakentaa 70 cm korkeita muureja pelkästään latomalla. Korkeammat muurit rakennetaan raudoittamalla ja liimaamalla.

Napapiirin betonikivien värivaihtoehtoja ovat harmaa, punainen, musta ja karelia.

Pohjois-Suomi on Napapiirin Betonin päämarkkina-alue, mutta yrityksen omia kivimalleja myydään jonkin verran myös eteläiseen Suomeen. Kuluvan vuoden aikana yrityksessä panostetaan verkkokauppamyyntiin.

http://www.napapiirinbetoni.fi/maisemakivet/