Kivaa ja liikkumaan innostavaa

Paijalan koulun oppilaat saavat uuden monipuolisen pihan.

 

paakuva

Tuusula on viimeisen kymmenen vuoden aikana järjestelmällisesti peruskorjannut koulujensa pihoja. Niistä on tehty sekä liikkumaan innostavia välituntipihoja ja kaikille avoimia lähiliikuntapaikkoja. Kuluvana vuonna oli Hyrylän keskustaajaman lähistöllä sijaitsevan Paijalan koulun vuoro.

Paijalan koulun piha-alueen peruskorjaussuunnittelusta vastasi Maisemasuunnittelu Harju-Soini Oy. – Oppilaat ja henkilökunta toivoivat pihalle liikunta- ja leikkivälineitä, pöytiä ja tuoleja, maisemasuunnittelija Timo Soini kertoo.

Myös juoksurata ja ulkoluokka löytyivät toiveista.

Peruskorjatulle pihalle rakennetaan loppukesän ja alkusyksyn 2021 aikana oleskelu- ja istuskelualueita, liikkumaan innostava tekonurmesta tehty kumparepuisto sekä toiveiden mukainen juoksurata ja ulkoluokka.

Pihalla on laajat ja näyttävät kivetyt alueet sisäänkäyntien edustoilla, oleskelu- ja istuskelualueilla sekä ulkoluokan opetustasanteella.

Ulkoluokka ja istutusaltaat on toteutettu muurikivirakenteella. –Muurikko-muurikivet toimivat hyvin, koverissa ja kaarevissa muodoissa, Soini sanoo.

Paijalan vuonna 1924 rakennettu alkuperäinen koulurakennus on edelleen käytössä, mutta suurin osa koulusta toimii 2000-luvulla valmistuneessa ja jo pariin otteeseen laajennetussa rakennuksessa. Rakennuskokonaisuuden voimakas punamultaväri määritti myös pihamateriaalien värimaailmaa. –Samoja sävyjä olemme toistaneet niin pihakiveyksissä kuin turvapäällysteissäkin.

Soini sanoo, että kokonaisuutena Paijalan koulun piha-alueesta tulee niin päällysteiden kuin toimintojensakin osalta korkealaatuinen. –Ollemme pystyneet toteuttamaan sen maltillisesti siten, että kustannukset eivät ole karanneet käsistä, hän sanoo tyytyväisenä.

Paijalan koulu, Tuusula

Koulun piha-alueen peruskorjaussuunnittelu, yleis- ja toteutussuunnittelu:
Maisemasuunnittelu Harju-Soini Oy, Soili Harju-Soini ja Timo Soini
Urakointi: Kivityö Granitix Oy/ Suomen Kivirakenteet Oy
Betonikivituotteet:
Muurikko punamusta,
Reunakivi Laineri punamusta,
Kartanolaatta punamusta ja
Klassikkokivi punamusta.

paakuva
Paijalan koulun punamulta värimaailma näkyy myös pihakiveyksissä.

Kartano-laattaa paijala rajattu
Kartalo-laatalla syntyy elävää kivipintaa.

Muuri rajattu
Punamustalla Muurikko-muurikivellä syntyy mm. istutusaltaita.

Pohjia tekemässä rajattu
Kiveystä syntyy ennen koulun alkua.

default
Paijalan koulun näyttävä ja monimuotoinen piha valmistuu syksyn aikana. Kuva: Maisemasuunnittelu Harju-Soini.