Kestäviä betonikiviratkaisuja Viherpäivillä

Kustannustehokkaat ja kestävät betoniset reunakivet, monikäyttöiset porraskivet ja hulevettä läpäisevät kivipäällysteet ovat betonikivivalmistajien vuoden 2020 uutuustuotteita ympäristörakentamisen ammattilaisille.

Kadun reunuksissa kivetys joutuu erityisen kovalle rasitukselle alttiiksi ja kestävälle, mutta hinnakkaalle luonnonkivelle on pitkään odotettu vaihtoehtoja. Ruduksen upotettavan reunakiven Rotwallin karkea ja elävä pinta on luonnonkivimäinen. Rotwalli sopii reunakiveksi sekä katuympäristöön tai taloyhtiön pihaan.

Lakan betonin loimureunakivet on tarkoitettu nurmikon ja istutusten rajaukseen. Kivien värit ovat musta, mustavalkoinen ja ruskeavalkoinen. Koko on 140 x 100 x 372/330 mm. Samalla lavalla on yhdeksää erilaista pintastruktuuria, joka tuo ladontaan luonnollista vaihtelevuutta. Viistottujen päiden ansiosta Loimureunakivimukautuu niin suoriin kuin kaareviinkin muotoihin. Ympyräksi ladottuna ulkohalkaisija on 1,8 m.

 

Valttina monikäyttöisyys

Erityisesti ammattikäytössä on hyvä, että samalla kivellä saa toteutettua monenlaisia rakenteita. HB-Betoniteollisuuden uusi harmaa tai ruskea Porraskivi soveltuu myös reunatueksi, istutusalustaksi tai muuriratkaisuksi. Porraskiven toinen nousupinta on lohkottu ja toinen sileä. HB-Porraskiveä saa kahden kokoisena: 600 x 420 x130 mm sekä 300 x 420 x130 mm. Värivaihtoehdot ovat musta ja harmaa.

 

 

Citymuurikivi kaari on odotettu uutuus suosittuun Lakan betonin Citymuurikivi-sarjaan. Vinot sivut mahdollistavat kaarevien muurien tekemisen. Tuotteella rakennat helposti myös pyöreän nuotipaikan tai istutusaltaan. Kaaren julkisivut ovat lohkopintaisia, väreinä ovat harmaa, musta ja karelia. Kaarikiven mitat ovat 180 x 180/130 x 150 mm

Lakan betonin Loimuhulekivet- pihakivisarjan neljällä erikokoisella kivellä saa toteutettua luonnonkivimäistä pintaa ja rajattua muilla pihakivillä tehtyjä ladontoja.  Mitoitukseltaan Loimuhulekivet on helppo yhdistää samaan ladontaan esimerkiksi Katu- ja Nupukivien kanssa. Niillä syntyy kätevästi vaikkapa kestäviä autopaikkarajauksia valkoiseen kiveen yhdistettynä, kuten Lakan messuosastolla oli toteutettu. Loimu-hulekivillä päällystetty alue läpäisee veden ja auttaa hallitsemaan rakennetun ympäristön hulevesikertymiä. Loimureunakiven värit ovat musta, mustavalkoinen ja ruskeavalkoinen. Lavakerroksessa on 8 kpl kutakin kokoa:140x140x80 mm, 240x140x80 mm, 180x140x80 mm sekä 280x140x80 mm. Lavakerroksen koko 112×84 cm/0,94 m².

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Palkittu apila

Lasipalatsin tapahtuma-aukion kumpareista tutut apilan- ja ympyränmuotoiset betonikivet ovat tulevat kevään kuluessa myyntiin. Rakennusbetoni- ja Elementti Oy:n AKO Garden-perheessä julkaistavan laattajärjestelmän nimi on luonnollisestikin Amos Rex. Kivien normaalit sävyt ovat harmaa, musta ja punamusta eli ruska ja ne ovat 80 mm korkeita. Valkoiset ja keltaiset värit toimitetaan erikoistilauksesta. Ladottuna kivi taipuu hyvin pyöreisiin muotoihin, kuten juuri kupoleihin ja painanteisiin. Ladottaessa kivien väliin jää rakoa, jolloin sopivasti saumattuna Amos Rex toimii myös hulevesien imeytykseen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elävää pintaa

Laajallekin betonikivetykselle saa kätevästi luonnonkivimäisen pinnan vuoden 2020 uutuustuotteilla.

Ruduksen Torino on kolmen kiven kivilajitelmasta koostuva sarja, jossa on jo ollut liuskekivimäinen aaltomaisesti profiloitu, reunoiltaan viisteetön pinta. Kivet voidaan asentaa seka- tai riviladontana. Sekaladonta tekee pinnasta epäsäännöllisen, mutta tasapainoisen. Koska sekaladonnassa ei ole suuntaa, se on erinomainen vaihtoehto alueille, joilta on kulkua useisiin suuntiin, kuten pihoille ja aukioille. Nyt sarjaan on tullut uutuutena myös pyöreämpireunainen antiikkipinta.

 

Betonilaatan Grafiitin värisen Sahara-kivisarjan muotokieli on saanut innoituksensa kuivuneen vesikeitaan savipohjan halkeamista. Kivisarja muodostuu kuudesta kivestä, jotka ovat muodoiltaan samanlaisia, joten niitä on helppo asentaa. Ajokaluston painoa kestävä kivi on 80 mm paksu. Kivisarjaa voidaan käyttää hulevesiä läpäisevänä päällysteenä.

 

Antiikkikäsiteltyjä kiviä on ollut suomalaisten pihakivivalmistajien valikoimassa jo aikaisemmin, mutta tämä kevät tuo uutuuksia antiikkikäsiteltyjen kivien valikoimaan. Lakan betonin Agorakivet-kivisarjaan on tullut uusi pintaprofiili Aalto, joka muistuttaa luonnollista kiven pintaa. Agorakivi Retron antiikkikäsittely tuo vanhan ajan tuntua. Uutuusväri molemmissa kivissä on Terrakotta.

 

 

Turuille ja toreille

Musta väri on tullut piharakentamiseen. Merkkejä mattamustan suosiosta näkyi jo viime kesänä Lontoon Chelsea Flower Show – tapahtumassa.

Väkevän musta on HB:n pihakivien uusin väri, ja kauden 2020 aikana HB-Betoniteollisuuden torikiviä, -laattoja sekä kakspuolilaattaa saa nyt siis myös väkevän mustana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Betonilaatan vuoden 2020 uutuus Tikkukivi täydentää Ison sauvakiven ja Linnakiven tuoteperhettä. Kiven koko on 278 x 68 x 80 mm ja värivaihtoehtoja on useita, mukana trendikkäät musta ja terrakotta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Betonilaatan harmaa Halko-kivi soveltuu pihoille, toreille ja muihin julkisiin kohteisiin, sillä se kestää 80 mm paksuna hyvin kovaakin kulutusta.