Vuoden ympäristörakenne -kilpailussa ennätysmäärä osallistujia

Ympäristörakentaminen kiinnostaa, sitä arvostetaan ja sitä ollaan valmiita myös toteuttamaan – näin voi päätellä nyt jo 29. kerran käynnissä olevan Vuoden ympäristörakenne -kilpailun osanottajamäärästä.

”Ehdokkaita tuli yhteensä 17. Se on ainakin tällä vuosituhannella suurin ehdokasmäärä”, iloitsee kilpailun toisen järjestäjän Rakennusteollisuus RTT:n tuoteryhmäpäällikkö Tiina Kaskiaro.

vuolteentori_U
Vuoden 2018  voittaja Vuolteentori, Tampere

Kilpailun järjestävät RTT:n Betoniteollisuus ja kiviteollisuusliitto sekä Puutarhaliitto ry. Tuomaristossa ovat mukana myös Suomen Arkkitehtiliiton, Suomen Maisema-arkkitehtiliiton, ympäristöministeriön, Suomen Kuntaliiton, Viherympäristöliiton, Kiviteollisuusliiton ja lehdistön edustajat.

Monipuolisia kohteita
Määrän lisäksi kilpailun järjestäjät ovat tyytyväisiä ehdokkaiden monipuolisuuteen. Hyvää ympäristöä rakennetaan nyt kilpailuun tulleiden ehdotustenkin perusteella kaikenlaisiin elinpiireihin.

Mukana on sekä isoja aluekokonaisuuksia että kooltaan pieniä, ihmisten arjessa läsnä olevia kohteita. Ilahduttavasti listalla on myös peruskorjausta. Se muistuttaa hyvän ympäristörakentamisen elintärkeästä vaatimuksesta: kunnossa- ja ylläpidon tärkeydestä.

Julkistus Viherpäivillä helmikuussa 2020
Vuoden 2019 Ympäristörakenne julkistetaan Jyväskylässä pidettävillä Viherpäivillä 20. helmikuuta 2020. Voittokohde esitellään Viherpäivien seminaarissa.

Palkitseminen on tunnustus voittokohteen suunnittelijoille ja toteuttajille. Samalla se on kannustaa ja edistää toteuttamaan hyvää ympäristösuunnittelua, laadukkaita ulkotiloja ja ympäristön hyvää hoitoa.

Korkeatasoinen, kaunis ympäristö on hyvän suunnittelun ja ammattitaitoisen toteutuksen tulos. Se on onnistunut kokonaisuus, joka houkuttelee viihtymään, tarjoaa mahdollisuuden lepohetkeen sekä virikkeitä leikkiin ja toimintaan. Hyvä ympäristö on luontoa sellaisessa muodossa, joka kestää monenlaisen toiminnan ja vaikeidenkin olosuhteiden aiheuttamat rasitukset.

Lue lisää » https://maisemabetoni.fi/fin/hyvaa-ymparistoa-kaikenlaisiin-elinpiireihin