Vuosaaren lukion ympäristössä on monenlaista kivipintaa

 

Vuosaaren keskustaan kesällä 2021 valmistunut 900:n opiskelijan lukio on Helsingin kaupungin ensimmäinen elinkaarimallilla toteutettu hanke.

Arkkitehtuuriltaan monimuotoinen lukio on lähes nollaenergiarakennus. Rakennus suunniteltiin ja toteutettiin A-energialuokkaan ja suomalaisen RTS-ympäristöluokituksen 4 tähden tasoon. Rakennuksessa on viherkattoja ja uusiutuvana energiana käytetään aurinkosähköä. Katolle rakennettavalla aurinkosähköjärjestelmällä tuotetaan yli 15 prosenttia kiinteistösähkön kulutuksesta.

Verstas arkkitehtien suunnitteleman lukion toteuttivat Caverion ja YIT.

Vuosaaren lukiossa painotetaan musiikki-, taide- ja teknologiaopetusta. Lukiorakennus toimii iltaisin ja viikonloppuisin alueellisena monitoimitilana. Lukion pihat ovat toiminnallisia ja niiden teemoina ovat esittäminen, kehittäminen ja tutkiminen.

Elinkaarimallilla toteutetun lukion rakennusmateriaalit ovat laadukkaita ja pitkäikäisiä. Ulappasillan suuntaan avautuvaa massiivinen tiilijulkisivu jakautuu kolmen tiilivärin ansiosta kolmeen osaan.
Ulappasillan olemassa olevaa, hyväkuntoista vaalealla raidoitettua hiekanruskeaa kiveystä jatkettiin lukion sivussa samaan tapaan Lakka Rakennustuotteet Oy:n mustalla rustiikki Katukivellä.
Suorakaiteen muotoinen Katukivi on toistuvan raskaan liikenteen kestävä, tukeva kivi. Eri värien lisäksi ladontoihin voidaan yhdistää Katulaattaa ja Nupukiveä. Katukivi löytyy harmaana, mustana, punaisena ja karelia-väreissä.

Vuosaaren lukio julkisivu rajattu
Vuosaaren lukio valmistui koulun alkuun elokuussa 2021.

Koirat rajattu
Vuosaaren lukion portaat ja Mosaiikkiraitti.

Lehmukset rajattu
Mosaiikkiraitti on päällystetty mustalla rustiikki Katukivellä.