Eiranrannan puistoalue, Helsinki

Eiranranta1Eiranrannan puistoalue, Helsinki (VYR 2011)

RAKENNUTTAJA
Helsingin kaupungin rakennusvirasto, katu- ja puisto-osasto
SUUNNITTELU
Ramboll Finland Oy, Arkkitehtitoimisto Pertti Pääsky Oy
URAKOITSIJAT
VRJ Etelä-Suomi Oy, Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Stara Läntinen kaupunkitekniikka
Täyttöalueelle rakennetun, mereen rajoittuvan Pyhän Birgitan puiston keskeinen viheralue on dyynimäisesti muotoiltu nurmialue. Rannassa nurmeen liittyvä istutusalue rajautuu kaarevaan muuriin ja raittiin, jolla on penkkejä ja istuskelemaan kutsuvia graniittipaaseja. Rantaraitilta pääsee portaita pitkin laituritasanteelle ja veteen.

Lähimpänä uutta asuinkorttelia, Pyhiinvaeltajanpuistossa sijaitsee upea, lähes 800 neliömetrin suuruinen luonnonkivireunainen vesiallas, joka liittää alueen rantavyöhykkeeseen. Alueella on taiteilija Jussi Heikkilän kolmiosainen taideteos, jonka yksi osa sijaitsee vesialtaassa, yksi Pyhän Birgitan puiston rantareitin varressa ja yksi meriportaiden lähellä.

Kestää kovan kulutuksen
Eiranrannan alue on suunniteltu ja rakennettu kestämään kovaa kulutusta. Alue on toteutettu ammattitaidolla ja työn jälki on erinomaista. Materiaali- ja kasvivalintoineen loppuun asti harkitussa suunnittelussa ja kestävässä rakentamisessa on otettu huomioon myös kunnossapidon tarpeet.

Eiranrannan puistoaluekokonaisuus rikastuttaa merkittävällä tavalla lähialueen asukkaiden, helsinkiläisten ja turistien virkistysmahdollisuuksia korkeatasoisessa, hengeltään ja tunnelmaltaan käyttäjäystävällisessä ympäristössä.

Eiranrannan puistoalue palkittiin Vuoden 2011 Ympäristörakenteena.

Lue kohteen esittely Betonilehdessä »

Eiranranta1Eiranranta2Eiranranta3Eiranranta4Eiranranta5Eiranranta6Eiranranta7Eiranranta8