Helsingin Rotunda

Modernissa tiililinnassa Kuninkaantammen sydämessäTemperankatu 4

 

Asunto Oy Helsingin Rotunda Temperankatu 4

Valmistumisaika: Kevät 2019

Pihasuunnittelu: Maisema-Arkkitehdit Byman & Ruokonen Oy

Pihaurakointi: Ennobling Oy

Suojaisella betonikivipihalla tunnelmoidessa aika tuntuu pysähtyvän.

Omailmeinen, arkkitehtonisesti vaikuttava Helsingin Kuninkaantammi kasvaa kortteli kerrallaan. Valmistuessaan alue tarjoaa kodin yli 5500 asukkaalle. Keskiaikaista pikkukaupunkia muistuttavat aukiot ja kujat kietoutuvat spiraalimaiseen muotoon, jonka keskiössä sijaitsee jotain yllättävää. Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy:n suunnittelema ja Jatke Uusimaa Oy:n toteuttamat Asunto Oy Helsingin Rotundan kaksi asuinkerrostaloa muodostavat naapuriyhtiön rakennusten kanssa avonaisen ympyrän.

Etelänpuoleisilta sivuilta tonttia ympäröi Taidemaalarin puisto. Arkkitehtonisesti kohde ja koko asuinalue on ainutlaatuinen.

Asunto Oy Rotundan kaarevien, puhtaaksi muurattujen pihajulkisivujen sekä muurattujen päätyjen tavoitteena on synnyttää linnanpihatunnelma, mutta modernin arkkitehtuurin keinoin. Koristeellisuutta julkisivuun on tuotu koristemuurausaiheilla. Päädyissä parvekkeiden kohdalla on muun muassa käytetty pitsimäisesti kolomuurattua tiiltä.
Katujulkisivuja eli ympyrän ulkokaarta hallitsee köynnöskasvien viherseinä, joka
rakentuu parvekkeiden ulkopuolella kiertävän reikälevyprofiiliseinän varaan.

Linnanpihatunnelmaa löytyy myös itse pyöreältä sisäpihalta, jonka keskiössä kunniapaikalla kokoavaa lipputankoa ympäröivät leikkipaikka ja istutukset sekä yhä laajenevissa kaarissa toteutetut renkaat. Golf-kivellä toteutettu sisärengas mahdollistaa sadeveden imeytymisen pinnan läpi. Se on lisäksi viehättävän harmaan vihreä.

Temperankatu 4Temperankatu 4Temperankatu 4