Vihreistä vihrein kortteli, Helsinki

Vihreistä_vihrein2-pia-kuusiniemiVihreistä vihrein kortteli
kaksi asuinkerrostaloa
Jätkäsaari, Helsinki

Valmistui vuonna 2017
Rakennuttaja
TA-Yhtiöt
Arkkitehtisuunnittelu
Arkkitehtuuri- ja
muotoilutoimisto Talli Oy
Pihasuunnittelu
LOCI maisema-arkkitehdit Oy
Pääurakoitsija
Rakennusliike Reponen Oy
Viherurakoitsija työyhteenliittymä
Koiviston Vihertyö Oy ja Vihermali Oy.

Vihreistä vihrein -korttelissa selvitetään viherrakentamisen toteuttamista ja toimivuutta kerrostalon katoilla ja julkisivuilla sekä saada tietoa kasvillisuuden vaikutuksesta asumisviihtyisyyteen ja yhteisöllisyyteen. Lisäksi hankkeessa tutkitaan viherrakentamisen vaikutuksia hulevesiin, energiatehokkuuteen ja asukkaiden yhteisöllisyyteen.

Rakennusten kattotasanteille rakennetuilla viherkattopihoilla sijaitsevat viljelypuutarha viljelylaatikoineen ja lasitettuine viherhuoneineen, talosaunan vilvoitteluterassit hedelmäpuineen ja marjapensaineen sekä ketokatot. Rakennusten kadunpuoleisia julkisivuja tulevat viherryttämään kasviritilöissä kasvavat köynnökset ja istutuslaatikoiden ikivihreistä muodostuva viherjulkisivu.

Vihreistä vihrein -projektiin toimitettiin normaalista kerrostalokohteesta poiketen autohallin lattiaan kuitubetonia ja kevytsorabetonia pihakannen kevennystäytteeksi. Pihan pinta on päällystetty Ruduksen Airi-betonikivellä, joka on Ruduksen ratkaisu fossiilisten polttoaineiden käytöstä syntyvien haitallisten typpioksidien vähentämiseksi ilmasta. Betonimassassa käytettävien lisäaineiden, auringonvalon ja hapen reaktion tuloksena syntyy terveydelle vaarattomia typpiyhdisteitä, jotka huuhtoutuvat sadevesien mukana pois kivien pinnoilta.

Vihreistä Vihrein1Vihreistä_vihrein2-pia-kuusiniemiVihreistä_vihrein3-pia-kuusiniemiVihreistä_vihrein4Vihreistä_vihrein5Vihreistä_vihrein6